Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Η εναλλακτική ιατρική υποστηρίζει ότι για την λεύκη όπως και για τις περισσότερες ασθένειες ευθύνεται η επιβάρυνση του συκωτιού με τοξίνες από την κακή τροφή, τα φάρμακα και τη ρύπανση. Ο οργανισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με τις τοξίνες καθημερινά, και παρόλο που το σύστημα αποτοξίνωσής του είναι ικανό να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις ανάγκες, προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν περισσότερες τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό απ’ όσες αυτός μπορεί να χειριστεί. Η υπερφόρτωση του οργανισμού με τοξίνες έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διάφορων συμπτωμάτων όπως προβλήματα στην πέψη, φούσκωμα, έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, δερματικά προβλήματα, κυτταρίτιδα, ακόμα και αύξηση του σωματικού βάρους. Η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται επιπλέον βοήθεια.
Τοξίνες: Προσοχή υπάρχουν παντού!
Οι τοξίνες είναι ουσίες οι οποίες μπορεί να βλάψουν τον οργανισμό. Τις ουσίες αυτές τις παράγει ο ίδιος ο οργανισμός, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ή εισβάλουν στο σώμα από το μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε, την κακή διατροφή, το νερό που πίνουμε και πολλές φορές απορροφούνται από το δέρμα. Στην πραγματικότητα οι τοξίνες βρίσκονται σχεδόν παντού, στον καπνό του τσιγάρου, στα καυσαέρια, στα απορρυπαντικά, στα καλλυντικά, στα σαπούνια, στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στα φρούτα και τα λαχανικά, ακόμα και σε ένα ποτήρι κρασί.
Οπότε για αποτοξινωθούμε πρέπει να προσέχουμε τι τρώμε, τι πίνουμε, τι εισπνέουμε και τι βάζουμε στο πρόσωπο μας και το κυριότερο θετική σκέψη (η στεναχώρια και το άγχος δημιουργούν τοξίνες). Το δέρμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα, γι’ αυτό η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση.
Διατροφή για την λεύκη
Επιτρέπονται :
Ψάρια, κοτόπουλο και γαλοπούλα χωρίς πέτσα, μοσχάρι (άπαχο) μία φορά την εβδομάδα, γάλα με χαμηλά λιπαρά, τυρί, μυζήθρα, γιαούρτι άπαχο, ελαιόλαδο σε ωμή τροφή και μέτρια ποσότητα, όλα τα όσπρια, ξύδι , μπαχαρικά, μουστάρδα, σκόρδο, κρεμμύδι, μαύρο ψωμί, ρύζι - ζυμαρικά χωρίς ζωικό βούτυρο , ποτό-κρασί σε μικρή ποσότητα, φυσικοί χυμοί χωρίς ζάχαρη, καφές-τσάι σε μικρές ποσότητες χωρίς πολύ ζάχαρη, Φρούτα σε μικρές ποσότητες και καλό είναι ν’ αποφεύγονται τα πολύ γλυκά και πολύ ώριμα φρούτα.
Απαγορεύονται:
Οστρακοειδή, μύδια, στρείδια, γαρίδες, αστακοί, καβούρια, πέτσα από πουλερικά, εντόσθια, αλλαντικά, χοιρινό, αρνί, πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, τυριά που δεν είναι αποβουτυρωμένα. (φέτα και κίτρινα τυριά), όχι όσπρια σε κονσέρβα (έχουν χοιρινό λίπος και ζάχαρη), καλό είναι να αποφεύγονται τα τηγανητά, πρέπει ν’ αποφεύγετε ότι έχει μεγάλη ποσότητα αλατιού π.χ κύβοι ζωμού, το λευκό ψωμί, ρύζι-ζυμαρικά μέτρια χρήση, ποτά -κρασιά, χυμοί με πολύ ζάχαρη, καφές-τσάι με μέτρο.
Γενικά απαγορεύονται τα αυγά, η σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, και η ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή.
Με λίγα λόγια προσπαθούμε να μειώσουμε τα λιπαρά και ν’ αυξήσουμε τις φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν να μετακινηθεί η τροφή κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα και στη συνέχεια έξω από το σώμα, γρήγορα απορροφώντας υγρασία και προωθώντας τον πρόσθετο όγκο των άχρηστων προϊόντων, καθώς διέρχονται κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα. Φροντίστε να πίνετε παράλληλα αρκετό νερό, ώστε να γίνουν πιο τακτικές οι κενώσεις. Όπως πολύ καλά είναι και τα ξηρά φρούτα δαμάσκηνα, σύκα κ.α. Φυτικές ίνες περιέχουν και οι ξηροί καρποί (ωμοί και ανάλατοι). Πολύ καλοί είναι οι ηλιόσποροι.. Προτιμήστε προϊόντα που αναγράφουν ίνες, bran ή digestive. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε στα αγαπημένα σας δημητριακά μερικές κουταλιές ακατέργαστο πίτουρο. Αγοράστε μόνο ψωμί ολικής άλεσης ή πιτυρούχο. Προτιμήστε προϊόντα από πλήρεις (μη αποφλοιωμένους) σπόρους. Πειραματιστείτε με το μαύρο ρύζι, τη βρόμη ή και τα ζυμαρικά από πλήρες σιτάρι. Γενικά να προτιμάτε προϊόντα ολικής αλέσεως, γιατί έχουν περισσότερες φυτικές ίνες. Η παραπάνω διατροφή είναι πολύ αυστηρή και πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα από άτομα που έχουν πρόβλημα αυξημένου βάρους και τριγλυκεριδίων Οι υπόλοιποι μπορούν να την εφαρμόσουν πιο ελαστικά.
Εκτός από την διατροφή μπορεί κάποιος να στραφεί και σε άλλες μεθόδους αποτοξίνωσης π.χ βότανα. Το Γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle) είναι το καλύτερο βότανο για την αποτοξίνωση του συκωτιού και γενικότερα για την αποτοξίνωση του σώματος. Υπάρχει στα φαρμακεία σε όλες τις εταιρίες, δείτε εδώ http://www.ra1.gr/show_product.asp?pid=2785.
Κάποιος μπορεί να πει εύλογα, ότι έκανε αιματολογικές εξετάσεις για το συκώτι και βγήκαν καθαρές, αλλά έχει λεύκη. Πολλά θέματα υγείας, η κλασική ιατρική δεν μπορεί να τα εντοπίσει, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μία καλή εναλλακτική εξέταση, που στην ουσία είναι ένα γρήγορο και πλήρες check-up, είναι η ιριδοσκόπηση. Ο ιριδολόγος κοιτάει την ίριδα του ματιού και μπορεί να μας πει την κατάσταση της υγείας μας. Με την ιριδοσκόπηση μπορείτε να δείτε αν έχετε τοξίνες στον οργανισμός σας. Για να ενημερωθείτε περισσότερο για την ιριδοσκόπηση http://www.iris.com.gr/iridologia.html

2 σχόλια:

  1. Μια κοπέλα από το blog, μου έγραψε ότι μία κυρία που είχε λεύκη πήρε το Milk Thistle και η λεύκη υποχώρησε. Όσο για την ιριδοσκόπηση, γύριζα τόσα χρόνια σε γιατρούς για να βρω τι έχω και τελικά αυτή η εξέταση, έριξε φως στο τούνελ. Βέβαια και εδώ πρέπει να είναι καλός ο ιριδολόγος, εδώ φάνηκα τυχερή και το βρήκε ο δεύτερος.(πάλι καλά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή